Nieuwe bussen Arriva worden in Heerenveen geproduceerd

Het busbouwbedrijf VDL Bus & Coach heeft een mega-order binnengesleept met een contractwaarde van meer dan 100 miljoen euro. Er zullen 275 gloednieuwe, zuinige bussen worden gebouwd en er is getekend voor de onderhoud van de bussen. De bussen, die gebouwd zullen worden voor Arriva, zullen grotendeels worden geproduceerd in Heerenveen.

Boost voor regionale werkgelegenheid

De bussen zijn bedoeld voor Noord en Zuidwest Fryslân, Schiermonnikoog en Zuid-Holland Noord. ‘Wij zijn bijzonder trots om zoveel bussen te mogen leveren aan Arriva Nederland. Een extra mooie bijkomstigheid is dat een groot gedeelte van de bussen die bestemd zijn voor Friesland ook in Friesland, namelijk in Heerenveen, geproduceerd wordt. Deze order is dan ook een enorme boost voor de regionale werkgelegenheid’, aldus Willem van de Leegte, algemeen directeur VDL Bus en Coach Nederland.

Duurzame bussen

De meeste bussen zijn Citea’s van het type LLE. De Citea LLE is een innovatief lichtgewicht busconcept, speciaal bestemd voor de zware condities van het stads- en streekvervoer. Bovendien heeft dit type bus een laag brandstofgebruik.

Passagierscomfort

Er wordt niet alleen rekening gehouden met het milieu, ook aan de passagier wordt gedacht. Om het reiscomfort van de passagiers te vergroten worden alle bussen voorzien van een uitgebreid klimaatbeheersingssysteem en van een extra uitstapverlichting zodat de omgeving bij het uitstappen goed aangelicht wordt. Mooi voor Zuid-Holland, jammer voor Friesland; de bussen bestemd voor Zuid-Holland worden uitgerust met Wi-Fi.

Lees ook:Friesland gaat weinig merken van aanpassing dienstregeling treinen
Lees ook:Nieuwe spelersbus voor spelers sc Heerenveen
Lees ook:Staatsbosbeheer: ‘Kom vandaag niet in de bossen’
Lees ook:Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?
Lees ook:Omrop Fryslân definitief niet meer zelfstandig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>