Ternaarder slagerij heeft lekkerste gevaktvariant

De lekkerste gehaktvariant van Nederland komt uit, jawél, Ternaard! Slager Klaas-Theo Smit won met zijn Appelkadet de eerste prijs op het onderdeel Lekkerste Gehaktvariant 2012 van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Klaas-Theo Smit won ook nog een derde prijs tijdens deze vakwedstrijden die gisteren zijn uitgereikt Slavakto, de grootste slagersvakbeurs.

In 2009 won Smit al eens de eerste prijs voor de lekkerste gehaktballen.

Niet alleen belangrijk om de wedstrijd te kunnen winnen was het maken van een lekkere gehaktvariant, maar ook een bacteriële keuring. De bal is dus niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Het gehakt werd getest op smaak, geur, kleur, structuur, kruiding en grondstoffen.

Juryvoorzitter Ton Boer: “De ‘Appelkadet’ is een geweldig feest voor het oog en de mond. En heel geschikt het hele jaar door: in de zomer bij een salade, in de winter als voorafje, bij de borrel voor ieder een puntje”.

 

Lees ook:Ook Weidenaar Nederlands Kampioen op slagersvakbeurs
Lees ook:Tim Douwsma is een afstammeling van Grutte Pier
Lees ook:Slagerij De Schrans haalt wereldrecord met gehaktbal van 643 kilo
Lees ook:Weidenaar uit Dokkum kampioen Friese droge worst
Lees ook:Het ultieme Friese vaderdagcadeau: de Grutte Pier droge worst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>