Swedish House Maffia op kerkorgel Youtubehit

Een willekeurig kerkorgel

Hoe zorg je ervoor dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad wordt in 2018? Niet met Bach-sonates en hoempamuziek maar met muziek van Swedish House Maffia. Op een kerkorgel welteverstaan! De Leeuwarder website Suksawat filmde in samenwerking met Leeuwarden Culturele Hoofdstad de organist Jelle de Jong in de Koepelkerk in Leeuwarden die op het orgel ‘Don’t you worry child’ speelde en dit is inmiddels een vette hit op Youtube.

Het filmpje is op Youtube inmiddels meer dan 27.000 keer bekeken. Verschillende reacties uit het buitenland laten weten overdonderd te zijn door het orgelspel. ‘Amazing and beautiful!’ ‘If this was played at church every sunday i would actually be motivated to go’ en ‘YES Church and House Music. Keep it coming!’ zijn verschillende reacties op de filmpjessite.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:LWD2018 wil winkels binnenstad open voor bezoek jury
Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018
Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie
Lees ook:Bekendmaking finaleplaatsen Culturele Hoofdstad 2018 morgenmiddag
Lees ook:Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>