Blauhúster Dakkapel zet punt achter haar bestaan

Het welbekende Sneker dweilorkest ‘Blauhúster Dakkapel’ heeft na veertig jaar musiceren een punt gezet achter het bestaan van het orkest. Dit deden zij gisteren in de Sneeker Sporthal, met een officieel afsluitfeest. Maar liefst 1600 mensen kochten een kaartje voor het concert, waarmee het concert compleet uitverkocht was.

Ontstaan Blauhúster Dakkapel

Het Blauhúster Dakkapel begon in de jaren 70 toen een achttal muzikanten een wereldrecord blaasmuziek spelen wilde vestigen vanaf een dak. Op het dak van een bejaardentehuis bij Blauwhuis werd een record gevestigd van drie uur en een kwartier. Het record is nooit ergens officieel geregistreerd, maar de Leeuwarder Courant schreef over de recordpoging op de voorpagina en gaf het gezelschap de naam ‘Blauhúster Dakkapel’.

Internationale optredens

Gedurende de jaren heeft het gezelschap bekendheid vergaard door de vele optredens bij S.C. Heerenveen en in het Thialf Stadion. Ook trad het gezelschap op in vele landen in Europa en zelfs in Sint Maarten, Canada en Japan.

Lees ook:Serious Record in volle gang, op naar een wereldrecord
Lees ook:LC en FD worden ochtendkranten
Lees ook:Jelle B treedt op bij Nederlandse handelsmissie in Mumbai
Lees ook:De Emigrant in Canada in premiere
Lees ook:Premiere openluchtvoorstelling KatteKwea in Kollumerzwaag wegens slecht weer afgelast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>