De grootste fout van The Voice of Holland

Wie vol spanning de hele avond naar (verder niet echt noemenswaardige) battles heeft moeten kijken in afwachting op de battle tussen Leona Phillipo en Gerrie van Dijk-Dantuma bij het programma The Voice of Holland komt enigszins bedrogen uit. Niet omdat de keus van Trijntje Oosterhuis op (haar eigen achtergrondzangeres) Leona viel, wel vanwege de keus om Leona en Gerrie tegen elkaar te laten strijden. 

In mijn ogen is het doel van het programma The Voice of Holland het vinden van een supertalent. In mijn ogen was het de bedoeling van het programma om in elke ronde de minst goede zangers en zangeressen af te laten vallen waardoor je in de finale de besten tegen de besten laat zingen.

Ergens ging er in de eerste aflevering van de battles iets mis. De keus om de beste twee zangeressen al bij het eerste moment waarbij zij tegen elkaar kunnen strijden tegenover elkaar te laten zetten, is een behoorlijke misstap in het programma. Duizend keer slechtere zangers en zangeressen zullen volgende rondes halen over de rug van Gerrie van Dijk- Dantuma. Wellicht zijn er deelnemers aan The Voice die finaleplaatsen gaan halen, terwijl zij stukken minder goed zingen dan Gerrie. Is zoiets geoorloofd in de wereld van talentenjachten? Is deze keuze terecht geweest? Alles dan maar voor de kijkcijfers?

Op Twitter barstten de reacties naar aanleiding van het ‘verlies’ van Gerrie direct na de battle flink los. Velen hebben het over een wildcard, maar die wordt in The Voice niet vergeven. Nog meer Twitteraars speculeren over doorgetrokken kaart gezien de keuze van Trijntje voor ‘eigen’ Leona.

Aan de vraag of er sprake is van doorgestoken kaart wil ik mij niet wagen, evenmin wil ik Leona Phillipo afvallen (want jemig, deze meid kan ook enorm goed zingen!) maar wel wil ik Gerrie een hart onder de riem steken.

Gerrie, hoe graag je misschien een wildcard had gewild als deze vergeven zou worden, ik hoop dat je deze ervaring gebruiken kan in je verdere carrière maar eveneens aan je eigen, ongeorganiseerde carrière kan gaan werken. Zonder het hele circus er omheen, maar door simpelweg te doen waar je het best in bent: zingen, met die allemachtig mooie stem van je!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Gerrie Dantuma moet battlen tegen Wudstik in halve finale The Voice of Holland
Lees ook:Arjen Baakman niet naar liveshows The Voice of Holland
Lees ook:Gerrie Dantuma door naar de liveshows
Lees ook:Gerrie kiest voor team Marco!
Lees ook:Uit Friesland alleen Gerrie Dantuma naar de liveshows

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De grootste fout van The Voice of Holland

 1. Peter

  Ik ben wel een beetje klaar met The Voice. Deze zo verschillende kandidaten tegen elkaar met een song die beter past bij Leona?!
  Laat het publiek en niet de jury kiezen bij 2 potentiële winnaars.
  Gerrie voor mij was jij de gedoodverfde winnaar!

    /  
 2. Johanna Gercama Auteur

  Publiek laten kiezen is ook niet altijd de beste optie, dan gaat het vaak om wie de meeste vrienden hebben die het voor je over hebben om retedure smsjes te versturen..

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>