Lekkere ‘Iris-liedjes’ op album First

Het tweede seizoen van The Voice of Holland bracht ons Iris Kroes. En Iris Kroes bracht ons First. Dit debuutalbum van de zangeres/harpist uit Drachten is er een om in huis te nemen of om lekker mee mee te blèren in de auto.

Winnaars van talentenshows

Over het algemeen zijn winnaars en winnaressen van talentenjachten niet bijzonder succesvol, uitzonderingen daargelaten. Vaak blijft het bij een album of een paar hitjes, waarna de artiest in kwestie wederom een anoniem bestaan in gaat. In het geval van Iris Kroes is het natuurlijk nog afwachten, aangezien haar overwinning nog vrij recent is. Maar laten we allemaal hopen dat we nog veel van Iris gaan horen!

Covers van Adele, Michael Jackson en Metallica

Op de CD staan nummers geschreven door Iris Kroes zelf, een drietal covers en nummers van Amerikaanse en Scandinavische hitauteurs. De covers zijn geen onbekende voor de trouwe volgers van The Voice. ‘Someone like you’ van Adele zong Iris namelijk tijdens de blind auditions van The Voice of Holland. Ook ‘Nothing Else Matters’ van Metallica heeft zij ten gehore gebracht tijdens de uitzendingen van de talentenshow. ‘Billie Jean’ van Michael Jackson staat ook op het album. De covers worden op een eigen ‘Iris-manier’ gebracht, met veel harpgeluiden en de lieflijke stem waar Iris bekend om staat.

Harp

De nummers geschreven door Iris zelf zijn aangename uptempo nummers waar ook de harp niet ontbreekt. De harp is sowieso een belangrijk onderdeel op de CD. Volgens Iris zelf is haar harp ook de reden waarom zij de talentenjacht The Voice gewonnen heeft.

First blijft bij mij in ieder geval nog wel een tijdje in de CD-speler zitten. Het is heerlijke muziek voor op de achtergrond, maar ook voor het lekkere meezingen is het een aanrader.

Lees ook:Album First van Iris Kroes vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:Iris Kroes doet mee aan Grote Kerstshow
Lees ook:Album van Johannes Rypma nu te koop
Lees ook:Iris Kroes werkt aan kerst-cd
Lees ook:Clip van Iris Kroes’ nieuwste nummer Never Coming Back

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>