Gezocht crimineel duo na gijzeling waarschijnlijk in Duitsland

bron: politie

Er wordt men man en macht gezocht naar de uit Harkema afkomstig Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Nadat gisteren aan het einde van de middag in Enschede en man door één van beiden werd beschoten, gijzelde het duo vervolgens een gezin. Rond 20.00 uur werd een gezin met man, vrouw en kinderen gegijzeld, waarna ze de vader meenamen in zijn auto.Rond 21.40 werd de vader vrij gelaten bij de Duitse plaats Ahaus. Volgens de Twentse politie is het gezochte duo er vandoor gegaan in een blauwe Honda CRV, en zijn zij tot op heden nog niet gevonden. Voor zover bekend is bij deze gijzeling niemand gewond geraakt.

Vorige week maakte de politie de namen en achternamen met foto van het criminele duo bekend. Zij worden in eerste instantie gezocht vanwege een gewelddadige woningoverval gevolgd door een ontvoering van de 52-jarige bewoonster in Meppel en een woningoverval in Lage Mierde.

Het duo is vuurwapengevaarlijk en de politie drukt mensen op het hart om niet zelf in actie te komen wanneer zij het duo aantreffen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:‘Arrestatieteams op weg naar Gronau voor crimineel duo’
Lees ook:Gevaarlijk crimineel duo opgepakt in Duitsland
Lees ook:Gangsterduo wordt pas over enkele weken uitgeleverd aan Nederland
Lees ook:Gezochte man uit Harkema schiet man neer in Enschede
Lees ook:Vermoedelijk trieste ontknoping in vermissingszaak Gert-Jan Luimstra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>