Schending van mensenrechten in Leeuwarden?

In hoeverre is vrijheidsberoving een ver-van-je-bed-show? Worden in jouw omgeving mensenrechten geschonden? Op 27 & 28 april 2013 laten 80 mensen zich voor 24 uur opsluiten in de Blokhuispoort in Leeuwarden om aandacht te vragen voor mensenrechtenschending in Nederland. Het evenement ‘Gecellig’ is aangekondigd met een serie schokkende foto’s van toegetakelde mensen. 

Fotoserie

De fotoserie, gemaakt door fotograaf Maaike Andrews in samenwerking met grimeur Chaja Cohen toont een groep mensen die duidelijk toegetakeld zijn. Ondanks dat de serie in scène is gezet schokt het wel. Blauwe ogen en bloedneuzen zijn nou eenmaal geen eigenschappen van een vrij leven. De fotoserie is te vinden op de Facebookpagina van Gecellig.

Gecellig

80 man. 40 cellen. 24 uur zonder vrijheid. 1 doel: aandacht voor de vrijheidsberoving in Nederland. Hoe het evenement verder vormgegeven wordt is nog niet duidelijk, maar duidelijk is wel dat er vast meer ludieke acties gaan volgen om het evenement te promoten.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Iris Kroes laat zich vrijwillig opsluiten
Lees ook:Serious Request trok 500.000 mensen naar Leeuwarden
Lees ook:Tv-serie in de maak gebaseerd op gangsterduo
Lees ook:Tim Douwsma en Tommie Christiaan redden man
Lees ook:Documentaire ‘Doutzen in Nepal’ over kindhuwelijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>