Run with Evy? Nee, ‘Fit mei Femke’!

Serieuze kriebels krijg ik van mijn Vlaamstalige navigatiesysteem, laat staan dat ik hardloopaanwijzingen zou willen opvolgen van iemand met een Vlaams accent. Is niks persoonlijks tegen hardloopcoach Evy, maar ik luister gewoon liever naar Friestalige aanwijzingen. Vanaf aankomende zomer is het mogelijk via Omrop Fryslân een Friestalige hardlooptraining te volgen. De Simmer yn Fryslân-campagne van dit jaar staat namelijk in het teken van beweging. Centraal daarin is het trainingsprogramma ‘Fit mei Femke’, een dertienweekse hardlooptraining met podcasts ingesproken door presentatrice Femke de Walle. Met dit trainingsprogramma wordt de beginnende hardloper geholpen om in korte tijd vijf kilometer te kunnen hardlopen met als doel de ‘Simmer yn Fryslân-loop’ van vijf kilometer op zondag 13 september in Burgum als onderdeel van de BurgumRun.

Start met Fit mei Femke op 15 juni

De eerste podcasts komen online op maandag 15 juni. Elke week op maandag komen de trainingen beschikbaar via de apps fan Omrop Fryslân en de website. De Omrop volgt Femke de hele zomer bij haar eigen training om de 5 kilometer te halen. Omrop Fryslân-bureauredacteur én hardloop-coach Jaring de Groot sleept Femke en de hardlopers die de trainingen volgen er doorheen. Op Facebook komen filmpjes met tips over bijvoorbeeld kleding, voeding en ademhaling, maar ook extra clinics.

Opgeven voor Simmer yn Fryslân-loop

Hardlopers die willen meedoen aan de ‘Simmer yn Fryslân-loop’ kunnen zich vanaf 15 juni opgeven via de website van Omrop Fryslân.

Skûtsjesilen, PC en fierljeppen

Het thema beweging komt ook op andere manieren terug deze zomer met reportages en programma’s over beweging op het water en het land met het Skûtsjesilen, de PC en het fierljeppen, maar ook andere sportieve onderwerpen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Al meer dan 2000 handtekeningen voor Omrop Fryslân
Lees ook:Eneco Tour live te volgen op Omrop Fryslân
Lees ook:Slachtemarathon live te volgen op Omrop Fryslân
Lees ook:Fietselfstedentocht Pinkstermaandag te volgen via Omrop Fryslân
Lees ook:Figuranten gezocht voor speelfilm Bak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>