Kraamafdeling Sionsberg Dokkum nu echt dicht

In Noordoost Friesland is thuis bevallen van je kleintje volledig van de baan. Vandaag sloot ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum de deuren van de kraamafdeling wat thuisbevallingen in de omgeving onmogelijk maakt. De dichtstbijzijnde ziekenhuizen in de omgeving waar men nu kan bevallen zijn de ziekenhuizen in Leeuwarden en Drachten. Voor zo’n 8000 vrouwen ligt dit op meer dan 25 minuten rijden, het maximale aantal minuten dat volstaat bij een thuisbevalling.

Van Moddergat naar MCL is 40 kilometer

Door het sluiten van de kraamafdeling is de afstand voor baby’s die te vroeg geboren worden en waarbij complicaties optreden veel verder geworden dan voorheen. Vanaf Dokkum is de afstand naar het MCL in Leeuwarden 28 kilometer. Wanneer je woonachtig bent in Moddergat is de afstand naar het MCL maar liefst 40 kilometer.

Zorg niet onder de maat

Er is lang en hevig geprotesteerd tegen het besluit van de zorgverzekeraar De Friesland om de kraamafdeling te sluiten. Waar eerst gesproken werd over dat de zorg van de afdeling onder de maat zou zijn, bleek daar later niets van te kloppen.

Dora laatste Sionsbergbaby

Afgelopen weekend werd in de Sionsberg de laatste baby geboren. Dora Elzinga uit Morra werd zondagmiddag om kwart voor een geboren.

Lees ook:Elfstedenwandeltocht van start
Lees ook:Afdeling verloskunde Sionsberg nog dit jaar gesloten
Lees ook:Ziekenhuis de Sionsberg schrapt 40 volledige banen
Lees ook:Vijftigjarig bestaan Museum ‘t Fiskershúske wordt gevierd met wandeltocht
Lees ook:Aantal medewerkers kinderafdeling Sionsberg kan baan behouden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>