Dignity Campaign van Beautiful Gate op TV

In Zuid-Afrika maken miljoenen meisjes hun middelbare schooltijd niet af vanwege hygiënische redenen. Vanwege gebrek aan geld om maandverband aan te schaffen blijven de meisjes gedurende hun menstruatie vaak thuis. Omdat de meisjes door de dagen die zij niet naar school kunnen behoorlijk achterraken met hun schoolwerk vinden ouders het vaak niet de moeite meer waard om hun dochters naar school te sturen.

Beautiful Gate

Beautiful Gate, de stichting van Toby en Aukje Brouwer (oorspronkelijk uit Zwaagwesteinde), heeft hiervoor de nieuwe ‘Dignity Campaign’ opgestart. Tijdens deze campagne wordt meisjes geleerd voor zichzelf op te komen, leren zij over persoonlijke hygiene en worden de meisjes concreet geholpen door het verkrijgen van een M-Cup. Dit zijn cups ter vervanging van maandverband en tampons die jaren gebruikt kunnen worden. Het project ‘Dignity Campaign’ wordt op 18 oktober uitgelicht in het programma Nederland Helpt om 17.05 op Nederland 2. Herhalingen worden uitgezonden op zaterdagochtend om 9.00 op Nederland 2 en op zondagochtend om 7.15 op Nederland 2.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Gerrie Dantuma ambassadrice van stichting Beautiful Gate
Lees ook:Ferry Doedens speelt rol in The Bold and the Beautiful
Lees ook:C.B.S. de Hoeksteen in Dokkum zoekt directeur door middel van Youtube-filmpje
Lees ook:Steve Jobs-school in Sneek
Lees ook:Ferry eindelijk te zien in The Bold and the Beautiful

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>