Fryske Google Translate Wike van start

De Fryske Google Translate Wike is vandaag officieel van start gegaan. Gedeputeerde Sietske Poepjes trapte deze week, waarbij honderden Friezen zich bezighouden met het invoeren van de Friese taal op Google Translate, af met behulp van leerlingen van drietalige school de Pôlle uit Marsum.

Een miljoen vertalingen

Onder andere op scholen en in bibliotheken zijn mensen bezig met het invoeren van Friese woordjes en zinnen. Ook als individu is het mogelijk mee te doen met de Fryske Google Translate Wike. In totaal hoopt men op een miljoen vertalingen zodat de Friese taal voortaan beschikbaar zal zijn in Google Translate.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Friese taal vanaf vandaag te vertalen in Google Translate
Lees ook:Google nu ook te vinden op Google.frl
Lees ook:Morgen start van Moanne fan it Fryske book
Lees ook:Enorm onderzoek naar taal in Friesland in 2018
Lees ook:FNP wil Friese taal en cultuur werelderfgoed maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>