FNP verbaasd over het niet verstaan van Fries bij meldkamer

De brand in Boazum is aanleiding voor de Friese Nationale Partij om vragen te stellen aan het College van Gedeputeerde Staten over discriminatie van Friezen bij de meldkamer. De persoon die de melding deed van de brand in Boazum vorige week deed deze melding in het Fries waarna gevraagd werd of deze melding in het Nederlands herhaald kon worden.

Levensbedreigende situaties

Volgens de FNP is er sprake geweest van discriminatie en is het zorgelijk dat men bij de meldkamer geen Fries verstaat. In noodsituaties zouden veel mensen direct in hun moedertaal spreken. Door het niet verstaan van het Fries bij de meldkamer zouden er levensbedreigende situaties kunnen ontstaan.

Excuses

De FNP wil nu horen wat er allemaal al aan gedaan wordt door de meldkamer om Fries te verstaan, wat er nog aan gedaan gaat worden en wanneer de eerste resultaten verwacht kunnen worden. Ook vraagt de FNP zich af of er excuses aangeboden zullen worden.

Lees ook:Morgen geen vaccinaties in Friesland wegens terugroepactie injectienaalden
Lees ook:Kijktip: Ferry Doedens in Op De Ambulance Met
Lees ook:Weg richting Afsluitdijk dicht wegens grote brand in Harlingen
Lees ook:#058helpt is overweldigend succes
Lees ook:Leeuwarden helpt getroffenen brand #058helpt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>