De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag hoogste Friese notering in de Lekker 500

In de nieuwste Lekker 500 staan de 500 beste restaurants van Nederland beschreven. In de top 100 van deze lijst staan drie Friese noteringen, die het voor de editie van 2016 ongeveer even goed hebben gedaan als vorig jaar. De hoogste notering is voor De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag. Dit restaurant staat op de 41e plaats, precies dezelfde plaats als vorig jaar. Na het restaurant in Beetsterzwaag komt Élevé in Leeuwarden. Dit restaurant, op de bovenste verdieping van het WTC hotel, steeg één plaats in de lijst. Vorig jaar stonden zij op nummer 65, dit jaar op nummer 64. Het laatste restaurant in Friesland dat in de top 100 staat is ‘t Havenmantsje in Harlingen. Net als vorig jaar staan zij op de 71e plaats.

Drie noteringen voor Friesland lijkt maar weinig, maar valt mee ten opzichte van de provincie Groningen. Slechts één restaurant uit die provincie staat in de top 100. Op nummer 1 staat De Librije in Zwolle.

Kijk hier voor de complete top 100 van de lijst.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Michelinster voor De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag
Lees ook:Gemeente Leeuwarden minst veilig van Friesland
Lees ook:Zes Friese cafetaria’s in Cafetaria Top 100
Lees ook:Doutzen Kroes op drie na best betaalde model ter wereld
Lees ook:De Walrus in Sneek hoogste Friese notering in Café Top 100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>