Weidenaar uit Dokkum kampioen Friese droge worst

Het familiebedrijf Weidenaar is gisteren Nederlands kampioen geworden met hun Friese droge worst in de categorie verduurzaamde droge worst. Deze prijs kregen zij uitgereikt tijdens de vakbeurs voor Vlees, Vis en Kaas voor Nederland en België.

Bij de keuring heeft de vakjury de worsten beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk, culinaire kwaliteit, geur, samenstelling en mondgevoel.

‘We zijn ontzettend blij. Het is echt elke keer weer spannend om mee te doen aan een vakwedstrijd. Hoe overtuigd je ook bent van je eigen product, de jury heeft het laatste woord. Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat dit product, de Friese droge worst, nog volgens ‘Pake ’s’ recept wordt gemaakt. Ik weet zeker dat Pake erg trots zou zijn, zeker omdat we zijn recept nog steeds gebruiken,’ aldus Lieuwe Weidenaar, directeur van Weidenaar.

Naast het kampioenschap zijn alle acht ingezonden worsten van Weidenaar tevens met goud bekroond. Weidenaar liet de Boerenmetworst, de Twentse, Drentse en Groningse worst keuren, en daarnaast nog eens drie nieuwe producten: de Runder Grillworst, het Friese Grillspek en de Weidenaartjes.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Ook Weidenaar Nederlands Kampioen op slagersvakbeurs
Lees ook:Weidenaar verwerkt Schotse Hooglander tot Runderdrogeworst
Lees ook:Het ultieme Friese vaderdagcadeau: de Grutte Pier droge worst
Lees ook:Productreview: Runderworst van Weidenaar
Lees ook:Weidenaar Worst levert aan Lowlands

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>