23 Friese restaurants bieden Foodiebag aan

Het is de eerste keer misschien een beetje gênant, maar waarom zou je eigenlijk eten waar je wel voor hebt betaald weg laten gooien? Het scheelt restaurants een heleboel afval. In Amerika is die gedachtegang al heel normaal, en krijgen bij veel restaurants mensen hun resten mee naar huis in een doggybag. In Friesland wordt een dergelijke Foodiebag sinds kort door 23 restaurants aangeboden.

De Foodiebag, een kartonnen zak voor de etensresten die thuis opgewarmd kunnen worden, is een initiatief van de Friese Milieu Federatie, waar tot nu toe 23 restaurants aan meedoen. Daaronder zijn het Hajé in Heerenveen, Herberg de Pater in Dokkumer Nieuwe Zijlen, Hotel van der Meer uit Dokkum en Zwarte Haan in Zwarte Haan.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

 

Lees ook:Bram fietst in jaar tijd langs alle Friese dorpen en steden
Lees ook:Foppe in ieder geval tot de kerst bij s.c. Heerenveen
Lees ook:Foppe de Haan wordt ‘hartstikkene’ bedankt door fans
Lees ook:Elévé in Leeuwarden en Koriander in Drachten behouden Michelinster
Lees ook:Cadeautjesactie Dokkum voor Voedselbank groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>