Campagne Dwaande nog lang niet succesvol

De campagne ‘Dwaande‘ om de regio Noordoost Fryslân te promoten bij toeristen en eventueel nieuwe bewoners van de regio wordt na anderhalf jaar nog lang niet als succesvol gezien. Bij een poll op Wâldnet.nl werd gevraagd hoe de inwoners van de regio over de campagne dachten. Meer dan 70% gaf aan geen flauw idee te hebben wat ‘Dwaande’ inhield, zo’n 20% vind het een flop. 

Dwaande waarschijnlijk pas over jaren succesvol

Slechts 6,7% van de 2846 deelnemers aan de poll gaven aan de campagne als ‘groeiende’ te zien, 3% vind de campagne nu al een succes. Wethouder Boerema van de gemeente Kollumerland laat aan de website weten de reacties wel te kunnen begrijpen. Hij vergelijkt de campagne met de campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’, welke pas na vijftien jaar succesvol genoemd kon worden.

Dalend inwonersaantal

Dwaande richt zich niet alleen op toeristen en nieuwe bewoners van Noordoost Friesland, maar ook op de reeds bestaande initiatieven en bedrijven. Noordoost Friesland heeft momenteel last van een dalend inwonersaantal en vertrekkende bedrijven. Dwaande richt zich er ook op om toonaangevende bedrijven in het gebied te behouden en de inwoners daarvan te laten profiteren.

Ruiterpaden en kanoroutes

Volgens Boerema zijn er wel al resultaten: er zijn ruiterpaden en kanoroutes uitgezet langs horecabedrijven zodat niet alleen het toerisme maar ook de lokale bedrijven profiteren van de campagne.

De campagne kost jaarlijks 120.000 euro. De helft daarvan zijn provinciale subsidies.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Baanverlenging Eelde biedt Friesland mogelijkheden in toerisme
Lees ook:Friezen voelen zich behoorlijk gezond
Lees ook:Aanmelding voor negen kilometer lange handelsroute op Centrale As nu open
Lees ook:Behoorlijk glad op Friese wegen!
Lees ook:Doutzen poseert met zoontje voor campagne Born Free Africa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>