Eenmalig en uniek: halve marathon en andere sporten op De Centrale As

Sporters opgelet! Pak je agenda erbij en schrap alles wat er op zaterdag 24 september 2016 in je agenda staat. Op die dag wordt er namelijk een uniek sportevenement georganiseerd. En het is niet een evenement waarvan je kunt denken: ‘Oh, lukt het niet dit jaar dan doe ik volgend jaar wel mee.’ Dit evenement wordt namelijk maar één keer georganiseerd. Wat er precies te doen staat? Sport op de As!

Wielerploegentijdrit over De Centrale As

De gezamenlijke Rotaryclubs BergumDokkum en Lauwersland, samen met Wielervereniging Otto EbbensLoopgroep Dokkum en Rotaract organiseren op De Centrale As een sportevenement met daarbij voor ieder wat wils. De start start met een wielerploegentijdrit voor Dames (Elite/Belote) en Heren (Elite/Belofte) onder toezicht van de KNWU en er is een rit voor teams in de funklasse/bedrijven. De start en finish zal in Burgum zijn.

Halve marathon over De Centrale As

‘s Middags wordt er over de zuid-noord route een run georganiseerd. Er zijn drie afstanden waar hardlopers aan mee kunnen doen: de halve marathon over de totale lengte van De Centrale As, de tien kilometer en de vijf kilometer. De finish is in Dokkum.

Recreatief sporten op de As

Voor degenen die dit allemaal wat te hard gaat is er ‘s middags ook de mogelijkheid om op een recreatieve manier over De Centrale As te gaan. Skeeleren, fietsen en wandelen is dan mogelijk over de noord-zuid route.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit evenement? Kijk dan op www.sportopdeas.nl

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Groots loopevenement: Slachtemarathon op 4 juni 2016
Lees ook:3 november Berenloop Terschelling
Lees ook:Kennedymars Fryslân dit jaar over nieuwe route
Lees ook:Uittip 19 april: Slach om ‘e Mar Burgum
Lees ook:Bijzondere routes door Friesland tijdens 11-steden MTB-Xperience

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>