Veel belangstelling voor Garageverkoop Damwâld

Al voor negen uur vanochtend stopten bij ons in de straat de eerste auto’s, met daarin mensen op zoek naar de leukste koopjes. Verscheidene bewoners van Damwâld, maar ook mensen van ver buiten het dorp kwamen naar het dorp voor een gezellige garageverkoop. De allereerste Garageverkoop in Damwâld gaat daarmee de boeken in als uitermate geslaagd. Uiteraard is het succes mede te danken aan het fijne weer, maar ook de inzet van alle deelnemers maakte dat deze garagesale zeer geslaagd was.

Verspreid over Damwâld waren er 110 adressen waar de bewoners hun koopwaar van zolder hadden gehaald en waar de garages opgeruimd waren. Van kinderkleding tot gereedschap, van zelfgemaakte cadeaus tot speelgoed, er was voor ieder wel wat te vinden. Veel deelnemers vonden verkopen vanaf hun eigen oprit een uitkomst. Bij rommelmarkten neem je over het algemeen alleen klein spul mee om te voorkomen dat je aan het einde van de dag weer met grote spullen moet slepen, en tijdens zo’n garageverkoop heb je dat gedoe niet. Zonder specifiek koopdoel gingen wij er ook op uit. Wij kwamen thuis met een aantal hele leuke kleertjes voor onze baby, wat speelgoed en een super leuk krukje voor slechts 1 euro! Onderweg kwamen we enorm veel mensen tegen. Bij bepaalde adressen stonden er soms tegelijkertijd meer dan twintig mensen op de oprit.

Naast dat het een dag was waarbij men leuk inkopen kon doen, was het ook een heel gezellig samenzijn voor de inwoners van Damwâld. Er wordt in Damwâld nog wel eens geklaagd dat het in dit dorp ontbreekt aan saamhorigheid zoals je dat in de wat kleinere dorpen vaak ziet, maar deze dag werd bewezen dat het heus wel kan. Wat mij betreft wordt aan dit initiatief een jaarlijks vervolg gegeven!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Dit krukje kochten wij voor slechts 1 euro!

Lees ook:110 deelnemers aan eerste Garageverkoop Damwâld
Lees ook:Vrijmarkten in Friesland ondanks kou redelijk bezocht
Lees ook:Druk bezochte 112-demonstratiedag in Damwâld
Lees ook:Gezellige drukte op Friese vrijmarkten
Lees ook:‘Dit nooit weer!’ Harde wind maakt nieuwjaarsduik Burum kouder dan verwacht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel belangstelling voor Garageverkoop Damwâld

  1. MG

    Sorry maar dit is geen garage verkoop, maar een vlooienmarkt.
    Meest handelaren met dure prijzen.
    Nooit weer.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>