Nationale Molendag groot succes in Friesland

Molen Zeldenrust Dokkum

In heel Nederland openden vandaag molens de deuren voor bezoekers voor Nationale Molendag. Ook in Friesland waren er verscheidene molens die meededen aan de landelijke dag; maar liefst 74 molens deden mee. Op de molens waren verschillende activiteiten te doen. Zo waren er molens die alleen een rondleiding verzorgden, maar op andere molens was het ook mogelijk om broodjes of pannenkoeken te bakken, demonstraties te aanschouwen of waren er zelfs zendamateurs aanwezig die zorgden voor een vrolijke noot in de molen.

Koninklijke onderscheiding voor molenaars

Voor een aantal molenaars werd de dag nog feestelijker dan zij in eerste instantie hadden kunnen vermoeden. De 82-jarige Lourens Sierkstra kreeg in Wytmarsum een koninklijke onderscheiding voor zijn werk op molen De Onderneming. De 73-jarige Klaas Lenstra uit Lemmer kreeg eveneens een koninklijke onderscheiding voor het werk wat hij sinds 1975 op de molen Windlust in Wolvega uitvoert.

Molens open op zondag

Ook morgen (10 mei) is er nog een Nationale Molendag. Kijk hier welke Friese molens hier aan meedoen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Nationale Molendag; bekijk heropbouw molen Windlust Burum
Lees ook:Windlust Burum start petitie voor behoud monumentenstatus
Lees ook:Twee jaar na brand wordt molen Windlust heropend
Lees ook:Rutger Hauer Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Lees ook:Belangrijke stap in heropbouw molen Windlust

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>