Uittip 3,4 en 5 september: Komische opera Keapmanskeunsten

Denk aan de Friese taal, denk aan opera en denk aan humor. Geen drie elementen die je makkelijk met elkaar in verband brengt toch? Toch valt er komend weekend te genieten van een Friese komische opera. Het openluchtevenement ‘Keapmanskeunsten’ vindt plaats bij het Openluchttheater van De Pleats in Burgum.

‘Keapmanskeunsten’ is geschreven door Martinus Schuil (1842-1899). Dit stuk dook in 2012 op in de archieven van Tresoar. De kwaliteit van de muziek was zo goed dat Tresoar en Opera Company Noord besloten de opera in een nieuwe bewerking dit jaar op de planken te brengen. De eerste voorstellingen zijn inmiddels achter de rug, maar komend weekend (3, 4 en 5 september) is het nog mogelijk de opera te beleven. Aan de opera doen een aantal veelbelovende namen mee. Fardau van der Woude, Tet Rozendal, Jan Ate Stobbe en Joop Wittermans vertolken de hoofdrollen van de opera. Overige rollen zijn er voor Lucia Bazzano, Pietrix Rosendal, Sander de Jong en Koas van der Wal.

Kaarten voor de opera zijn hier te bestellen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Morgen start van Moanne fan it Fryske book
Lees ook:Sven Kramer meldt zich af voor Inzell
Lees ook:Uitverkocht Valentijnsconcert de Bazuin met Wouter Hamel
Lees ook:Expositie op drie locaties met werken van Abe Gerlsma
Lees ook:Epke Zonderland herstellende van hersenschudding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>