Eigentijdse hobbymarkt Holy Stitch! in Leeuwarden

Breien en naaien, punniken en haken. Het heeft jarenlang retesuf geklonken maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen. Tegenwoordig haak je met Zpaggethi mooie poefen, je naait kekke exclusieve jurken en je mooiste accessoires voor in huis maak je tegenwoordig zelf. Tenzij het je ontbreekt aan een flinke dosis creativiteit, tijd en passie voor handwerken. Voor de liefhebbers van de mooiste zelfgemaakte spullen is er aankomend weekend in de Blokhuispoort een tweedaagse DIY & crafty markt.

Goodiebag

Ruim vijftig fröbelaars hebben aankomend weekend tijdens de Holy Stitch! een eigen cel ter beschikking waar ze de leukste zelfgemaakte spulletjes verkopen en tentoonstellen. Alle standhouders onderscheiden zich door het maken van eigenzinnige, kleurrijke producten. Bij besteding van 25 euro ontvang je een tegoedbon voor een propvolle Holy Stitch Goodiebag (zolang de voorraad strekt).

Workshops

Creatievelingen kunnen aanschuiven bij een van de vele workshops om de gevangenis te verlaten met een waanzinnig kunstwerk van eigen hand en voor de kleine boefjes is er kinderopvang, waar ze in een heuse cel met een leuke kinderfilm, knutselwerk en schminken worden vermaakt.

Rondleiding in de gevangenis

En als je er dan toch bent: vergeet niet om je ogen de kost te geven en de voormalige gevangenis eens goed in je op te nemen; wandel mee met de rondleiding en duik met een enthousiaste gids in de spannende geschiedenis van deze eeuwenoude gevangenis.

Kijk voor meer informatie over Holy Stitch! hier.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Jasper S. blijft in voorarrest met beperkingen
Lees ook:Komend weekend 100.000ste bezoeker voor Skûtsjemuseum?
Lees ook:Uittip 23-24 augustus: Brommels in Noordoost Friesland
Lees ook:Dokkum maakt zich klaar voor tiende editie Dokk’em Open Air
Lees ook:Rondleidingen op filmset Penny’s Shadow op Ameland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>