Boerenkool met worst na wandeling in Harkema

De zomer is definitief voorbij, de temperaturen dalen en daarmee is het tijd geworden voor de leukste evenementen van de herfst- en winterperiode: Stamppot- en snertwandelingen! Kilometers gezellig wandelen en niet hoeven te koken, dat is het idee achter een snertwandeling. Morgen is er in en rond Harkema een Stamppotkuiertocht georganiseerd door themapark de Spitkeet.

10, 15 of 25 kilometer

In de omgeving van Harkema zijn een drietal tochten uitgezet, die over oude paden en tussen de boomwallen door een mooi wandelgebied leiden. Deelnemers voor de 15 en 25 kilometer starten tussen 9.00 en 10.00 uur. Tienkilometerlopers mogen starten tussen 10.00 en 11.00 uur. Deelname kost 7,50.

Boerenkool met worst

Bij terugkomst krijgen de deelnemer een flink bord boerenkool- of zuurkool met worst. Wie liever snert eet kan alvast Tweede Kerstdag in de agenda zetten, dan wordt ook in en om Harkema door de Spitkeet een snertkuiertocht georganiseerd.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Uittip zaterdag 3 mei: Spitkeetwandeltocht Harkema
Lees ook:Elfstedentocht per Stand Up Paddle van start
Lees ook:Eten uit zee na wadexcursie
Lees ook:Weidenaar Worst levert aan Lowlands
Lees ook:Sven Kramer schaatst de 1500 meter niet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Boerenkool met worst na wandeling in Harkema

  1. Arjan

    Dit hebben we in Bakkeveen al jaren op 2e kerstdag.

      /  
  2. Johanna Gercama Auteur

    Het is ook een enorm leuk concept!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>