Druk bezochte 112-demonstratiedag in Damwâld

Tijdens de feestweek in Damwâld werd er op zaterdag een 112-demonstratiedag georganiseerd. Brandweer, politie en ambulancediensten waren aanwezig bij dit evenement. Kinderen leerden er over branden blussen, reanimeren en men kon in een hoogwerker een kijkje nemen over het dorp vanaf 24 meter hoogte. Ook werd er een ongeluk in scène gezet en werd er gedemonstreerd hoe politie, brandweer en ambulance hierbij met elkaar samenwerken.

Het prachtige weer zal zeker bijgedragen hebben aan het succes van de drukbezochte demonstratiedag. Vanuit de hoogwerker was prima te zien hoeveel mensen er op dit evenement afkwamen. Er was dan ook genoeg te doen. Er was een duikersteam dat vanuit een waterbak demonstraties gaf, kinderen mochten échte branden blussen, er kon gereanimeerd worden en er werd gedemonstreerd hoe honden worden ingezet bij calamiteiten. Ook was er een E-One van de vliegbasis in Leeuwarden aanwezig.

Op de rampoefening kwamen veel kijkers af. De brandweer, politie en ambulancediensten demonstreerden hoe zij in een echte situatie met dit soort ongelukken om zou gaan. Hierbij werd overal aan gedacht. Zelfs de ‘slachtoffers’ hadden de nodige verwondingen geschminkt gekregen.

De reacties over de 112-demonstratiedag waren lovend. Voor kinderen én hun ouders was het een fantastische manier om te zien hoe de hulpdiensten nou eigenlijk te werk gaan.

De 112-dag werd georganiseerd door de feestvereniging Mei Inoar Ien. Foto’s van het evenement staan op deze website.

Lees ook:Gastrobar De Zaak in Dokkum in vlammen opgegaan
Lees ook:Dag van de jacht & kleding van toen
Lees ook:Valentina Tóth heeft Koning Willem-Alexander ontmoet
Lees ook:Team de Stobbe Veenklooster wint FK Drakenbootrace
Lees ook:Opnames ‘Tussen kunst en kitsch’ in Fries Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>