Tips voor uitjes in en om Sneek

Denis Janssen / Foter.com / CC BY-SA

Ben je wel eens in Sneek geweest? Voor Friezen en niet-Friezen is dat toch absoluut een must! Wanneer je binnenkort een uitje of een vakantie plant naar Friesland, mag je Sneek met haar historische binnenstad zeker niet overslaan, want in Sneek is er voor zowel jong als oud van alles te doen. Met onderstaande tips geniet je nog meer van dit prachtige pareltje in het hoge noorden.

In en op het water
Friesland is vanaf het water op haar mooist, dus een dagje water kan echt niet ontbreken. In en om Sneek zijn hiervoor volop mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om door middel van een zo goed als geruisloze sloep en een bijbehorende schipper de mooiste plekjes van Friesland te zien. Maar ook wanneer je het leuk vindt om zelf in een boot te varen zijn de mogelijkheden enorm. Huur samen met je vrienden en/of familie een bootje, neem eten en drinken mee en vertoef lekker op het water van de Friese Meren. De echte avonturiers kunnen zeillessen nemen bij een speciale zeilschool en voor wie het leuk vindt om naar zeilwedstrijden te kijken is de Sneekweek een echte mustsee.

Weduwe Joustra Beerenburg
In één van de oudste panden in Sneek schuilt een bijzondere familiedistilleerderij waar al 150 jaar lang de échte Beerenburg kruidenbitter gemaakt wordt. Het huis en dan met name de zolder ademen nog steeds de huiselijke sfeer van toen Weduwe Joustra er nog woonde. Zowel de winkel als de zolder en de distilleerderij zijn echt de moeite waard. Loop gerust eens binnen en ervaar, maar vooral proef het zelf, want schijnbaar smaakt Beerenburg echt lekkerder wanneer je zelf in Sneek bent geweest!

Beoefen de typisch Friese sporten
Naast de standaard Nederlandse sporten beschikt Friesland over een tweetal typisch Friese sporten, het kaatsen en het fierljeppen. Kaatsen is in Friesland echt volkssport nummer één waarin twee teams van drie personen tegen elkaar strijden door de bal met de handpalm of de vuist naar elkaar toe te spelen. Waar dit kaatsen een echte teamsport is, is het fierljeppen juist individueel. Bij fierljeppen moet je met een polsstok zover mogelijk over een sloot heen springen. En de bedoeling is natuurlijk om géén nat pak te halen. Wanneer je in Sneek bent is het zeker de moeite waard om wedstrijden van deze Friese sporten te gaan bekijken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te proberen. Plezier gegarandeerd.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Uittip 8 augustus: Fries Kampioenschap Fierljeppen Jeugd in IJlst
Lees ook:De blits maken op het strand met een Friese bikini
Lees ook:29 september Sap!dag in de Kruidhof Buitenpost
Lees ook:Voetbalfans trouwen op middenstip Abe Lenstra Stadion
Lees ook:Bezoektip Sneek: Weduwe Joustra

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tips voor uitjes in en om Sneek

  1. Prometheus

    Prachtige historische stad met gezellig winkelcentrum.
    Leuk modeltreinenmuseum is een bezoek waard

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>