Leeuwarden helpt getroffenen brand #058helpt

Na de verwoestende brand van gisteravond en vannacht in het centrum van Leeuwarden wordt er in Leeuwarden gekeken hoe men de getroffenen het beste kan helpen. Elf woningen zijn verwoest door de brand, evenals vijf winkelpanden. Vandaag is het initiatief #058helpt het leven in geroepen. Door middel van de hashtag #058helpt kunnen mensen het melden wanneer zij goederen hebben die de getroffenen kunnen gebruiken. De initiatiefnemers van #058helpt zijn nog bezig om te kijken hoe ze gedoneerde spullen kunnen verzamelen. Vanavond wordt via dit twitteraccount een locatie bekend gemaakt waar mensen spullen kunnen brengen.

Al verscheidene mensen hebben via de hashtag #058helpt laten weten spullen te hebben die de slachtoffers van de brand mogen hebben. Kleding, wasmachines en andere huisraad wordt via deze weg aangeboden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Massale steun geboden via #058helpt voor getroffenen brand
Lees ook:#058helpt is overweldigend succes
Lees ook:3 november benefietconcert voor getroffenen brand Leeuwarden
Lees ook:Geboortehuis Mata Hari verwoest bij vernietigende brand Leeuwarden
Lees ook:Atoombunker Grou voor het eerst in jaren voor publiek geopend

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Leeuwarden helpt getroffenen brand #058helpt

 1. Aafke Klopman

  Marco Florijn liet mij weten, dat de Blokhuispoort het inzamelpunt wordt.

  Met vriendelijke groet,

  Aafke Klopman.

    /  
 2. Aafke Klopman

  Vreemd, mijn bericht verschijnt niet…

  Nogmaals. Marco Florijn heeft mij laten weten, dat de Blokhuispoort het inzamelpunt wordt.

  Met vriendelijke groet,

  Aafke Klopman.

    /  
 3. Johanna

  @Aafke Klopman, het duurt altijd eventjes voordat de berichten verschijnen. Bedankt voor je bericht! We wachten de officiële berichtgeving nog even af!

    /  
 4. mariette

  ik heb eventueel een tv over, radio, oude laptop, kleding wat maat 170 jongenskleding en maat 146 tot 170 meisjes kleding en laarsen maat 38 nog nieuw, een kastje die door handige mensen nog in elkaar gezet kan worden is nog nieuw sitetabel

    /  
 5. mariette

  heb alleen geen vervoer het te brengen, dus komen er mensen uit franeker en die ook spullen brengen, wil ik bovenstaande met liefde afgeven

    /  
 6. jitske

  Hallo, wij hebben in Hempens-Zuiderburen een compleet ingericht huisje/chalet waar iemand, maximaal 2 mensen tijdelijk in kunnen wonen!

    /  
 7. Bernou Vaansma

  t.a.v. Aafke Klopman:
  Marco Florijn???? Die is al langere tijd wethouder in Rotterdam……

    /  
 8. wendy

  Wij hebben evt. Een komplete kinderkamer beschikbaar. Bestaande uit bureau+stoel,grote kast,kaptafeltje+stoeltje+bed(incl. Lattenbodem. Bed is 90×200)en lampje evt. Nog gordijnen ook. We wilde het eigenlijk verkopen maar mocht er onder de slachtoffers een jong kind zijn schenken wij het liever aan dat kind.

    /  
 9. wendy

  Wij hebben evt. Een komplete kinderkamer beschikbaar. Bestaande uit bureau+stoel,grote kast,kaptafeltje+stoeltje+bed(incl. Lattenbodem. Bed is 90×200)en lampje. evt. Nog gordijnen ook. We wilde het eigenlijk verkopen maar mocht er onder de slachtoffers een jong kind zijn, schenken wij het liever aan dat kind. Kamertje is roze maar men kan dit makkelijk schilderen in een andere kleur indien gewenst.

    /  
 10. wendy

  Wij hebben evt. Een komplete kinderkamer beschikbaar. Bestaande uit bureau+stoel,grote kast,kaptafeltje+stoeltje+bed(incl. Lattenbodem. Bed is 90×200)en lampje. evt. Nog gordijnen ook. We wilde het eigenlijk verkopen maar mocht er onder de slachtoffers een jong kind zijn, schenken wij het liever aan dat kind. Kamertje is roze maar men kan dit makkelijk schilderen in een andere kleur indien gewenst. Ow er is ook een matras/dekbed/dekbedovertrekken en hoeslakens evt. Bij. (Niet nieuw)

    /  
 11. jenny van der schaaf

  hallo ik heb nog een computer die het wel doet maar moet worden opgeschoond en geüpdatet worden. Monitor pc en eventueel printer. Voor de liefhebber die em nodig heeft.

    /  
 12. Aafke Klopman

  Berouw Vaansma: al verhuist iemand tegenwoordig naar Australië, dan is dat geen beletsel, zeker niet Sids Internet en e- mail bestaan, om toch contact te houden! En Marco houdt zich ook wel op de hoogte over de lotgevallen van zijn vorige woonplaats!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>