Unieke accommodatie in Harlingen; de Havenkraan

Voor wie gek is op Friesland, het Wad en gekke overnachtingsmogelijkheden is de Havenkraan in Harlingen een van de mooiste plaatsen om de nacht door te brengen in Friesland. In 2003 werd deze havenkraan na een flinke restauratie in gebruik genomen als B&B. Een nachtje doorbrengen in de kraan is niet goedkoop, maar het uitzicht en de beleving is elke euro waard.

360 graden uitzicht

De Havenkraan is niet een grote accommodatie, het telt 60 kubieke meter maar is van alle gemakken voorzien. Een stortbad, een heerlijk tweepersoonsbed en doordat de kraan draaibaar is kun je genieten van een uitzicht van 360 graden!  De faciliteiten bevinden zich in het voormalige machinehuis en de besturingscabine.

Wie het gastenboek van de Havenkraan doorbladert leest voornamelijk verbazing van gasten over het fantastische uitzicht.

Houtvrachten lossen

De Havenkraan van Harlingen is een haventopkraan uit 1967 van het merk Figee. De kraan is tot 1996 ingezet bij het lossen van houtvrachten uit Rusland en Scandinavië. De cabine bevindt zich op circa zeventien meter boven de kade; de giek reikt tot 45 meter hoogte.

De Havenkraan wordt verhuurd door Dromenaanzee die tevens overnachtingen in de vuurtoren en in een reddingsboot verzorgen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Weg richting Afsluitdijk dicht wegens grote brand in Harlingen
Lees ook:Sjinkie Knegt pakt wereldtitel in Moskou
Lees ook:Warmterecords gebroken in Friesland
Lees ook:Schaatspret lijkt maar kort aan te houden
Lees ook:Bart Helmholt fierljept 21,21 meter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Unieke accommodatie in Harlingen; de Havenkraan

  1. Daniel

    Wat is dat tof zeg! overnachten in een havenkraan, wie wil dat nu niet?! Het feit dat je de kraan ook nog kan laten draaien maakt het natuurlijk helemaal af, je kiest gewoon je eigen uitzicht.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>