Cadeautjesactie Dokkum voor Voedselbank groot succes

In Noordoost Friesland zijn er plusminus 200 kinderen die niet zeker weten of Sinterklaas aankomende woensdag hun huis wel weet te vinden. Deze kinderen, van ouders die veelal bij de Voedselbank hun boodschappen moeten halen, worden dit jaar verrast door een actie van Lionsclub Dokkum/Kollum.

Cadeautjes doneren

De Lionsclub zette in Dokkum een Glazen Huis neer, waar mensen cadeautjes en giften konden doneren voor de minder bedeelde kinderen. Kinderen konden hun Zwarte Pieten-diploma halen en het geheel werd opgeleukt door een Zwarte Pieten-orkest.

Overhandiging door burgermeester Waanders

De actie was een enorm succes, veel cadeautjes werden er gebracht voor de kinderen. Burgermeester Marga Waanders van Dongeradeel overhandigde samen met Sinterklaas en Zwarte Piet zakken met cadeautjes aan de coördinatoren van de Voedselbanken in Noordoost Friesland. Volgens de burgermeester was de actie een enorm succes: ‘Misschien kunnen de kinderen zelfs wel 2 cadeautjes krijgen.’

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Glazen huis Dokkum zamelt cadeaus in voor kinderen Voedselbank
Lees ook:Weer kans op ‘dubbele Sinterklazen’ tijdens intocht in Leeuwarden
Lees ook:Zanger Rinus mengt zich in Zwarte Piet-discussie
Lees ook:Tulpenroute Dokkum feestelijk geopend
Lees ook:23 Friese restaurants bieden Foodiebag aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>