Elfstedentocht op step start vannacht 00.00

Dat de Elfstedentocht allang niet meer alleen per schaats verreden wordt – sterker nog, dat gebeurt het allerminst! – is algemeen bekend. Vele duizenden sportievelingen hebben de tocht der tochten al afgelegd op verschillende wijzen; lopend, fietsend, roeiend, op een Stand Up Paddle, op een mountainbike, noem maar op. Ook minder sportieve Elfstedentochten zijn inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie; denk aan de Elfstedentocht per motor, trekker of oldtimer. Vannacht om 00.00 uur gaat er weer een bijzonder sportieve Elfstedentocht van start, namelijk die op de step! Sinds 1985 wordt door de Bolswarder Stepvereniging jaarlijks een Stepelfstedentocht georganiseerd. Dit jaar is de dertigste editie.

De Stepelfstedentocht werd in 1985 voor het eerst verreden door 13 enthousiaste sporters uit Bolsward die daarmee geld inzamelden voor KDC It Mearke in Bolsward, een kinderdagverblijf voor kinderen met een meervoudige handicap. Dit bleek zo’n groot succes dat er een vereniging werd opgericht en er een jaarlijks evenement van werd gemaakt. Inmiddels doen er jaarlijks zo’n 125 mensen mee, en die komen allang niet meer alleen uit Bolsward. Deelnemers komen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten. Dit jaar zijn er onder andere deelnemers uit Spanje, Duitsland en België.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Stand up Paddle-elfstedentocht van start
Lees ook:Inschrijving Stepelfstedentocht van start
Lees ook:Fietselfstedentocht 2016 foto’s
Lees ook:3400 deelnemers aan Motor Elfstedentocht (+foto’s)
Lees ook:Zesde Porsche-Elfstedentocht op 20 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>