In de meivakantie zelf fantasievogels bedenken in het Natuurmuseum

Ook in de meivakantie staat het Natuurmuseum Fryslân in het teken van ‘De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer’ en daarom mogen kinderen in de meivakantie ook zelf fantasievogels bedenken. O.C. Hooymeijer is een kunstenaar, en vogelkenner van niet-bestaande vogels. Hij bedacht allerlei soorten vogels, en daarnaast laat hij in de expositie in het Natuurmuseum ook nog eens zien hoe de nesten van die niet-bestaande vogels eruit zien. Bij elke vogel en elk nest hoort een opmerkelijk verhaal.

Zelf vogels bedenken

Kinderen bekijken eerst de tentoonstelling en alle bijzondere vogels die de kunstenaar heeft gemaakt. Veel van zijn vogels doen mee aan wedstrijden. Bij verschillende kooitjes hangt het juryrapport ernaast. Daar staan wonderlijke dingen in zoals ‘gegund’, ‘overtuiging’ en ‘volgens Z-norm’. Kinderen kunnen zelf ook een juryrapport invullen. De vogel die ze het mooist, meest apart of opvallend vinden worden beoordeeld op verschillende kwaliteiten. Na het invullen van het rapport gaan ze aan de slag om een eigen fantasievogel te bedenken en vervolgens te schilderen, plakken of knutselen. Is de vogel klaar dan kunnen ze hem in atrium tentoonstellen of meenemen naar huis.

De activiteit vindt plaats op 28 april en 29 april, 2, 3, 4 en 6 mei doorlopend van 11.00-16.00 uur. Er zijn, behalve een entreekaartje, geen extra kosten aan verbonden.

Ook zijn er iedere dag in de meivakantie Draakrondleidingen. Het museum is deze vakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandag. Op 27 april en 5 mei is het museum gesloten. De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer is nog te zien tot en met 12 juni.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Bron: Linus Harms

 

Lees ook:Natuurmuseum Fryslân toont De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer
Lees ook:Natuurmuseum Fryslân doet mee aan Nationale Museumweek
Lees ook:Weekend van de Wetenschap en Oktobermaand Kindermaand in Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Help pake en beppe de terp op in de voorjaarsvakantie in het Natuurmuseum Fryslân
Lees ook:Jopie Huisman Museum weer open na verbouwing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>