Dit zijn de finalisten voor het ‘Sjongfestival foar bern 2016′

In drie voorrondes is er door negentien basisscholen uit Fryslân gestreden om een plaatje in de finale van het tiende Sjongfestival foar bern. Uit die negentien scholen zijn er nu acht geselecteerd om in de finale tegen elkaar te gaan strijden. Deze finale vindt plaats op vrijdag 20 mei in De Lawei in Drachten. De finalisten zijn: De Balsemyn uit Eastermar met ‘Merke’, It Twaspan uit Wijnjewoude met ‘Ik ha talint’, Ds. Hasperskoalle uit Akkrum met ‘Ien en Ien’, De Wyngert uit Drachtstercompagnie met ‘Keet!’, De Sprankel uit Stiens met ‘In hiele rare dei’, It Finster uit Workum met ‘Mei juf mear muzyk’, De Mienskip uit Buitenpost met ‘Do hearst der by!’ en It Klimmerblêd uit Sint Nicolaasga met ‘Dyn talint is ús gelok’.

Sjongfestival

Aan het ‘Sjongfestival foar bern’ kunnen schoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Fryslân meedoen. Naast de zes scholen die rechtstreeks door waren naar de finale, zijn vandaag in het schooltelevisieprogramma Tsjek ook nog twee ‘wilde kaarten’ verdeeld aan scholen die volgens de jury ook zo goed waren dat ze een plaats in de finale verdienen. De jury bestond uit Carin Seegers, Grytsje Melchers en Rodney Elzer.

Finale in De Lawei

De finale, die plaats vindt op vrijdagavond 20 mei in De Lawei in Drachten, wordt gepresenteerd door Raynaud Ritsma en Geartsje de Vries. Raynaud is bekend van Tsjek, het schooltelevisieprogramma van Omrop Fryslân. Geartsje is bekend van Omrop Fryslân. De jury van de finale bestaat uit Janneke Brakels, Krijn Jacob Dijkstra en Rodney Elzer. Een aantal scholen heeft er dit jaar voor gekozen om mee te doen met een zelfgeschreven nummer. Voor die scholen is er een tekstprijs. De juryleden voor de tekstprijs zijn Sytse Broersma en Jurjen van der Meer, beide tekstschrijvers. De tekstprijs wordt bekend gemaakt in de finale.

Het Sjongfestival foar bern is een initiatief van Cedin, Keunstwurk en Omrop Fryslân en wordt eens in de twee jaar georganiseerd.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Sjongfestival foar bern gewonnen door Ds. Hasperskoalle uit Akkrum
Lees ook:Sofia Nero wint voorronde Kleine Prijs van Fryslân
Lees ook:Voorjaarsconcours van OMF live te zien en te beluisteren op Omrop Fryslân
Lees ook:Rode poppen van kunstenaar Henk Hofstra ter ere van De Lawei
Lees ook:Bruno Rummler wint Liet 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>