Fries Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs

Het nieuwe Fries Museum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2015. Samen met het Amsterdam Museum en het Zeeuws Museum strijdt het museum om de titel waar een prijzenbedrag van maar liefst 100.000 euro mee gemoeid is. Een kroon op het nog maar zo korte bestaan van het nieuwe museum.

Vanaf vandaag tot en met 12 april kan publiek haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriete museum via Museumprijs.nl. Op 16 april wordt bekend gemaakt of het Fries Museum de winnaar is van de prijs.

Het Fries Museum is volgens de vakjury genomineerd omdat zij er op krachtige wijze in zijn geslaagd de Friese identiteit bij een breed publiek voor het voetlicht te brengen. De presentatie van de collectie is vernieuwend en origineel door bijzondere combinaties van herkenbare en minder bekende verhalen, een zeer mooie mix van statische, esthetische en verhalende presentatievormen en door een optimale vermenging van kunst en geschiedenis.

De prijs ging één keer eerder naar Friesland. In 2012 won het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden de prijs. Gemiddeld stemmen er meer dan 30.000 mensen voor de Museumprijs.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fries Museum wint BankGiro Loterij Museumprijs
Lees ook:Winkelier gezocht voor museumwinkeltje Fries Museum
Lees ook:10 banen weg bij Fries Museum
Lees ook:Bijna 98.000 bezoekers voor Fries Museum in 2015
Lees ook:Fries Museum ontvangt vijf ton voor nieuwe expositie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>