Friesland gepresenteerd aan Chinese touroperators

Zien we behalve Duitse toeristen in de toekomst ook een hoop Chinese toeristen in Friesland? Het zou zomaar kunnen. Vorige week is Friesland als toeristische bestemming gepresenteerd aan zes Chinese touroperators. De presentatie was onderdeel van een handelsmissie naar de Chinese provincie Sichuan.

Het aantal Chinese toeristen dat Nederland bezoekt zal de komende jaren explosief stijgen. Die voorspelling doet het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Momenteel bezoeken per jaar 200.000 Chinezen Nederland en de verwachting is dat dit over tien jaar zal verviervoudigen.

Tijdens de presentatie afgelopen week bleek dat Friesland potentie heeft bij de doelgroep. Chinese toeristen hechten erg aan status en bekendheid van toeristische attracties die zij bezoeken. Unesco Werelderfgoed is daarom erg kansrijk. De directeur van het Woudagemaal in Lemmer presenteerde daarom de drie Werelderfgoeden in Friesland waar door de aanwezigen enthousiast op werd gereageerd.

Eén van de zes Chinese touroperators wil de mogelijkheden van zeilvakanties voor Chinese jeugd onderzoeken. Een andere ziet kansen voor een bezoek aan het Waddengebied. Ook het feit dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa biedt aanknopingspunten. De grootste touroperator van Zuidwest China nodigde naar aanleiding van de presentatie de Friese delegatie nog dezelfde dag uit voor een presentatie aan zijn voltallige personeel.

Vanuit luchtvaartmaatschappij KLM kwam de tip om niet alleen de mogelijkheden voor groepsreizen uit te werken, maar ook het toeristische product geschikt te maken voor individuele reizen van Chinese toeristen.

De Friese delegatie ziet mogelijkheden om Chinese toeristen naar Nederland te halen. Gedeputeerde Johannes Kramer: ‘Een hoteleigenaar uit Giethoorn reisde in 2005 af om het dorp en zijn hotel te promoten. Inmiddels is 70% van de gasten aan dit hotel Chinees’.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Baanverlenging Eelde biedt Friesland mogelijkheden in toerisme
Lees ook:Chinese kraanvogel in Damwâld
Lees ook:Te weinig wc’s op Friese platteland
Lees ook:Provincie investeert 2 miljoen in verbeteren toerisme
Lees ook:Chinees restaurant in Franeker staat in landelijke top 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>