De Brandaris Terschelling krijgt eigen postzegel

De beroemde vuurtoren van Terschelling de Brandaris krijgt een eigen postzegel. Dat heeft PostNL vandaag bekend gemaakt. De oudste vuurtoren van Nederland is inmiddels 420 jaar oud. De afgelopen maanden is de vuurtoren gerenoveerd en de afgelopen maand heropend.  

De eerste Brandaris werd in 1323 gebouwd om voor de schepen op weg naar Amsterdam de nauwe opening tussen Vlieland en Terschelling te markeren. Aangezien de Waddeneilanden vanuit de Noordzee veel op elkaar lijken, was een goede markering noodzakelijk. Sinds die tijd is de toren twee keer in elkaar gestort wegens slecht bouwmateriaal in combinatie met de aantasting van de zee. De toren zoals deze nu is, dateert uit 1594 en viert dit jaar haar 420e verjaardag.

De Brandaris postzegels zijn onderdeel van een postzegelserie over de 25 meest opmerkelijke vuurtorens in Nederland. PostNL besloot deze serie te maken omdat diverse vuurtorens in Nederland dit jaar een speciale leeftijd bereiken. 

De postzegel Brandaris is verkrijgbaar bij PostNL, Postkantoren, Bruna en via Collect Club in Groningen via www.postnl.nl/collectclub.De geldigheidstermijn is onbepaald en de postzegels hebben de waarde-aanduiding Nederland 1.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Elfstedentochtwinnaar ’63 prijkt op nieuwe postzegel
Lees ook:3 november Berenloop Terschelling
Lees ook:Speciale postzegels in kader van Maria Louise Jaar 2015
Lees ook:Noodweer: Ook in Friesland stormschade
Lees ook:Dit jaar meer dan 20.000 bezoekers voor de Oldehove

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>