Fries Museum krijgt 2 ton van BankGiro Loterij

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft van de BankGiro Loterij een schenking gekregen van maar liefst 200.000 euro. De BankGiro Loterij had in totaal maar liefst 60 miljoen euro te verdelen over in totaal 57 culturele instellingen. Het geld komt uit de inleg van de deelnemers van de BankGiro Loterij. Naast het Fries Museum kregen onder andere de Vereniging Hendrick de Keyser, Het Rijksmuseum, Beeld en Geluid, De Nieuwe Kerk, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting DOEN en Vereniging Rembrandt een schenking. Waar het Fries Museum het geld aan gaat besteden is nog niet bekend.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Jopie Huismanmuseum krijgt drie ton
Lees ook:Fries Museum krijgt twee ton van BankGiro Loterij tijdens het Goed Geld Gala
Lees ook:Fries Museum wint BankGiro Loterij Museumprijs
Lees ook:Fries Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs
Lees ook:Fries Museum koopt schilderij van 1,8 miljoen dollar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>