Sinds opening Fries Museum al 55.000 bezoekers

Zelf heb ik nog niet de kans gehad om een kijkje te nemen in het gloednieuwe Fries Museum, maar vele anderen kwamen al wel een kijkje nemen. Sinds de opening op 13 september heeft het museum al 55.000 bezoekers weten te trekken. Ter vergelijking: zoveel bezoekers haalde het museum in 1 jaar tijd op de oude locatie.

Benieuwd wat er allemaal te zien is in het museum? Zelf omschrijft het Fries Museum zich zo:

‘Het Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in Nederland’. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. Het zwaard van vrijheidsstrijder Grutte Pier, oude kostuums, bodemschatten uit de Friese terpen, de nalatenschap van exotische danseres en mogelijke dubbelspion Mata Hari, schilderijen van Gerrit Benner, hedendaagse beeldende kunst en de film de Overval: samen vertellen ze het verhaal van Friesland.’

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Koningin Máxima opent vrijdag deuren nieuw Fries Museum
Lees ook:Amerikaan wil zwaard Grutte Pier – Fries Museum schrijft open brief
Lees ook:Fries Museum trekt in eerste weken 30.000 bezoekers
Lees ook:100.000e bezoeker voor nieuw Fries Museum
Lees ook:Tim Douwsma is een afstammeling van Grutte Pier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>