Koningin Máxima opent vrijdag deuren nieuw Fries Museum

Nog maar twee dagen te gaan, dan opent het nieuwe Fries Museum haar deuren. Niemand minder dan onze Koningin Máxima zal de openingshandeling verrichten. Het Fries Museum roept belangstellenden op bij de opening aanwezig te zijn, die beginnen zal om 11.30 uur op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Om 12.00 uur wordt het museum geopend, waarna het tot 20.00 de hele dag gratis toegankelijk zal zijn.

Het Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in Nederland’. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. Het zwaard van vrijheidsstrijder Grutte Pier, oude kostuums, bodemschatten uit de Friese terpen, de nalatenschap van exotische danseres en mogelijke dubbelspion Mata Hari, schilderijen van Gerrit Benner, hedendaagse beeldende kunst en de film de Overval: samen vertellen ze het verhaal van Friesland.

Vanaf 14 september is het Fries Museum van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Naast het museum bevindt zich ook Slieker Film in het museum, is er het museumcafé Café Thús een winkeltje met typische Friese producten.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Sinds opening Fries Museum al 55.000 bezoekers
Lees ook:Amerikaan wil zwaard Grutte Pier – Fries Museum schrijft open brief
Lees ook:Fries Museum krijgt het officiële gerechtsdocument met doodvonnis Mata Hari
Lees ook:Wout Zijlstra vermoedelijk afstammeling van Grutte Pier
Lees ook:Tim Douwsma is een afstammeling van Grutte Pier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>