Documentaire ‘Doutzen in Nepal’ over kindhuwelijken

Nog geen plannen aankomende zondag 20 december om 23.00 uur? Zet dan je televisie op RTL 4 voor de documentaire ‘Doutzen in Nepal’. In deze documentaire vraagt Doutzen Kroes als ambassadrice van dance4life aandacht voor de vele gedwongen kindhuwelijken die plaatsvinden in Nepal. Om in Nederland iedereen bewust te maken van de problematiek rondom kindhuwelijken is Doutzen op dit moment in Nepal. Doutzen ontmoet verschillende meisjes die op jonge leeftijd uitgehuwelijkt zijn. Daarnaast bezoekt ze de projecten van dance4life om te zien hoe dance4life met gebruik van muziek, dans en persoonlijke verhalen een verschil maakt in het leven van deze jongeren.

Op Facebook attendeerde Doutzen haar volgers alvast op de documentaire met een filmpje waarin de kijker meteen wakker werd geschud. Het filmpje ‘Worst Brides Ever’ toont eerst een verzameling ‘bridezilla’s’ die flink tekeer gaan, waarna je als laatste een kindbruid ziet. ‘Bruiden die zich als een kind gedragen worden veel bekeken, maar niemand kijkt om naar kinderen die zich als bruid moeten gedragen’, is de tekst die duidelijk maakt dat de laatste bruid een kindbruid betreft.

Lees ook:Doutzen vertelt in RTL Late Night over reis naar Nepal
Lees ook:Doutzen Kroes zelfs in Foute Kersttrui nog sexy
Lees ook:Veiling met scooter ontworpen door Doutzen voor Dance4Life
Lees ook:Rinsma Fashion in actie voor Nepal
Lees ook:Doutzen doneert Repeat Cashmere-trui voor veiling Serious Request

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>