Waterpoortrace afgelast wegens plotseling overlijden Hidzer Meeter

De Waterpoortrace van het SKS Skûtsjesilen van aankomende zaterdag gaat niet door. Het bestuur van de stichting Sneker Pan heeft in overleg met het SKS-bestuur en het bestuur van het Dicky van der Werffonds besloten de Waterpoortrace af te gelasten wegens het overlijden van Hidzer Meeter uit Lemmer. De 67-jarige schipper overleed maandag zeer plotseling.

Meeter was de zoon van skûtsjeschipper Lodewijk Meeter en de vader van de SKS-schippers Lodewijk en Johannes (Huizum en Langweer). Van 1975 tot en met 1980 stond Meeter aan het roer van het skûtsje van Earnewâld. In 1985 en 1986 was hij schipper op de Oeral Thús, het tegenwoordige Jouster skûtsje, dat destijds nog in de IFKS zeilde. Bij schipper Rienk Zwaga op het Ljouwerer skûtsje werd hij later bemanningslid. In 1991 werd Meeter schipper op het bekende skûtsje De Friesland.

De uitvaart van Hidzer Meeter is aanstaande zaterdag. ‘Op deze manier heeft een ieder de gelegenheid om afscheid van Hidzer Meeter te nemen’, zo staat er te lezen op de website Skutsjesilen.nl.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Bestuur IFKS stapt op
Lees ook:Grou na finale op Sneekermeer winnaar SKS-Skûtsjesilen
Lees ook:Bestuur S.C. Heerenveen wordt in dreigbrief ‘weerzinwekkende kankerhonden’ genoemd
Lees ook:Jeugdhonk Damwâld sluit deuren voor jongeren onder de 18
Lees ook:Uittip 30 augustus: Easterbarren in Eastermar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>