Tekst over Rens Kroes in eindexamen Frysk

Het nieuwe boek van Rens Kroes dat bijna uitkomt

85 leerlingen van verschillende middelbare scholen in Friesland deden vandaag hun eindexamen Fries. Dat meldt Omrop Fryslân. In het Friese examen wordt goed meegegaan met de tijd; in het vmbo-examen dat een begrijpend lezen-examen is, kwam onder andere een tekst voor over Rens Kroes, de gezondheidsguru uit Eastermar en tevens de zus van topmodel Doutzen Kroes.

Het Fries wordt als examenvak populairder. Zo waren er vorig jaar nog 83 leerlingen die het eindexamenvak Fries hadden gekozen. Het Fries is een keuzevak. Jongeren die ervoor kiezen om het Fries wel als examenvak te nemen denken dat de Friese taal belangrijk zal zijn voor het beroep dat ze later uit willen voeren.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Rens Kroes komt met nieuw kookboek: ‘Van Friesland naar New York’
Lees ook:Doutzen en Rens Kroes in de prijzen tijdens Glamour Woman of the Year 2014
Lees ook:Jongeren uit de Wâlden whatsappen het meest in het Fries
Lees ook:Pas bevallen Doutzen Kroes doet Ice Bucket Challenge in bikini
Lees ook:Boek Powerfood van Rens Kroes op nummer 1 in Boeken top 10

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>