Waddeneiland uitgelicht: Vlieland

Romantiek, avontuur en ontspanning zijn kernwoorden voor een verblijf op het Nederlandse waddeneiland Vlieland. Het eiland, waar de inwoners voornamelijk hun bestaan hebben van het toerisme, is het tweede eiland dat op deze blog uitgelicht wordt. Eerder kon je al lezen over Schiermonnikoog. Met 28 inwoners per kilometer is het de dunstbevolkte gemeente van Nederland. Bijna alle inwoners wonen dan wel weer in de dorpskern van het dorp Oost-Vlieland.

Into the Great Wide Open
Het jaarlijks terugkerende pop/kunst-festival Into the Great Wide Open heeft elk jaar een bijzonder programma. Geen standaard popnummers, niet alleen maar bekende artiesten maar veelbelovende upcoming artists. Het festival vindt dit jaar plaats op 5, 6 en 7 september. Het festival is inmiddels al uitverkocht, maar wat wil je ook wanneer een website van een festival je ‘oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand en een intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’’  belooft!
Paardrijden
Huifkartochten, galopperen op het strand, en ponyrijlessen voor de kids behoren allemaal tot de mogelijkheden van de maneges op Vlieland. Wat is er mooier dan met volle vaart bij ondergaande zon een paard te berijden op het strand? Er zijn twee maneges op Vlieland: De Seeruyter en Stal Edda.
Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook
Dit artikel verscheen eerder op Travel.blog.nl

Lees ook:Into The Great Wide Open binnen enkele minuten uitverkocht
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Schiermonnikoog
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Terschelling
Lees ook:Tweedaags Beachfestival Vlieland Groet goede reden voor dagje uit
Lees ook:Vlieland wil meer toeristen naar het eiland krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>