Sneeuwuilen gespot op Vlieland

Twee sneeuwuilen zijn vanochtend gespot op het Waddeneiland Vlieland. Dat meldt de website waarneming.nl. De roofvogels, wiens populariteit enorm gegroeid is door de Harry Potter-boeken en -films, leven normaliter op toendra’s in arctische gebieden. Soms dwalen ze daar echter wat vanaf, wat ook nu het geval blijkt te zijn.

Sneeuwuil

Volgens Staatsbosbeheer gaat het om een onvolwassen koppel. Ze werden eind december voor het eerst gezien op Vlieland, later in januari nog een keer en dus vandaag weer. Ze werden gespot om respectievelijk 09.55 uur en 11.41 uur in Valei van het Veen en in Vianenslid.

Vogelspotters

Wanneer sneeuwuilen ergens in Nederland te zien zijn kan die plaats rekenen op een stormvloed van vogelspotters. Zo werd Texel in 2008 overspoeld door honderden vogelspotters die graag het dier wilden zien.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Photo credit: Rene Mensen / Foter / CC BY

Lees ook:Bewoners voormalig AZC Vlieland vanavond in De Reünie
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Vlieland
Lees ook:Vlieland wil meer toeristen naar het eiland krijgen
Lees ook:Fryslân op Instagram, Prikkebosk
Lees ook:Koninklijke familie bezoekt Vlieland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>