Rottumeroog bezoeken? Staatsbosbeheer organiseert excursies

Oké, Rottumeroog hoort bij de provincie Groningen, maar toch vond ik dit berichtje wel de moeite waard voor op Friesland.blog.nl. Staatsbosbeheer gaat namelijk 23 publieksexcursies organiseren naar het kleine waddeneilandje Rottumeroog! Dat meldt Omrop Fryslân. Omdat Rottumeroog een beschermd natuurgebied is mogen er bijna geen mensen komen, daardoor zijn deze excursies erg bijzonder. Deze vinden komende zomer en herfst plaats.

Deelnemers varen in drie uren tijd naar Rottumeroog. Vlakbij het eiland gaan de deelnemers van boord, waarna het laatste deel over het Wad gelopen wordt naar het eiland toe. De boswachter begeleidt vervolgens een excursie waarbij hij van alles vertelt over de geschiedenis, het beheer van het eiland en de planten en dieren die er leven.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Waddeneilandverslaafd? Word bewaker van Rottumeroog!
Lees ook:Vlieland wil meer toeristen naar het eiland krijgen
Lees ook:Doetip: Overnachten in een scheepshuisje in Terherne
Lees ook:Kollum hoopt op honderden rubberboten tijdens rubberbootmissie
Lees ook:Schippers klaar voor Strontrace Workum – Warmond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>