Vissers niet blij met toeristische plannen voor Lauwersoog

In de visserij is het tegenwoordig niet makkelijk. Je hebt te maken met een regelgeving waar je U tegen kunt zeggen, de prijs voor een kilo vis is lang niet meer wat het geweest is en ondanks het vele harde werken is het nog altijd niet een vetpot. In Lauwersoog lijkt het voor vissers ook nog eens niet beter te worden. De gemeentes Dongeradeel en het Groningse de Marne hebben plannen om van de omgeving Lauwersoog een toeristische trekpleister te maken. Zo moeten er vakantiewoningen en hotels komen.

Hoge liggelden 

Volgens de Leeuwarder Courant vrezen de vissers voor extreem hoge liggelden en daarmee voor het einde van de haven van Lauwersoog. Volgens garnalenvisser en commissaris van de visafslag Yske Nienhuis zal het verhogen van liggelden de genadeklap worden voor de visserij van de vissers van Lauwersoog.

Geen inspraak

Directeur Harry Smit van de visafslag is zeer ontevreden over de gang van zaken, met name omdat zij totaal geen inspraak hebben gehad over de plannen van de gemeentes. Het is voor de vissers onduidelijk hoe de haven in de toekomst geëxploiteerd gaat worden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

Lees ook:Sterkenburg Vis Lauwersoog vanaf vandaag weer open
Lees ook:Gemeente Súdwest-Fryslân wil bruggeld afschaffen
Lees ook:Veel Friezen vandaag naar de stembus
Lees ook:Friesland wil niet samengevoegd worden met Groningen en Drenthe
Lees ook:Plannen LWD Culturele Hoofdstad 2018 naar de gemeenteraad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>