Gereformeerde kerk Rinsumageest wordt Bed & Breakfast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat de gereformeerde kerk in Rinsumageest maar liefst zes jaar lang leeg stond krijgt de kerk nu eindelijk een nieuwe bestemming; de kerk wordt verbouwd tot een Bed & Breakfast, of Bêd en Brochje zoals we dat in Friesland zo mooi zeggen. Dat meldt Omrop Fryslân. De B&B moet over twee jaar in gebruik zijn. In het kerkgebouw uit 1913 zullen kamers komen voor maximaal tien personen. Initiatiefnemer voor de B&B is de Groninger Jeroen Dijk. Hij heeft inmiddels alle vergunningen binnen voor de verbouwing.

Het plan is om het kerkgebouw zoveel mogelijk intact te houden en de oude elementen te bewaren. Zo blijft de preekstoel in de kerk staan. De kerkbanken zullen wel verwijderd worden om plaats te maken voor een grote huiskamer.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Lippenhuizen op de bres voor Piter Kerk
Lees ook:PKN wil leegstaande kerken redden
Lees ook:Restanten middeleeuwse steenbakkerij gevonden in Dokkum
Lees ook:Route oude legervoertuigen 5 mei in Noordoost Friesland
Lees ook:Bijzondere kralen gevonden in scheepswrak Terschelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>