De Veenhoop maakt zich warm voor 64e editie Veenhoopfestival

Het is de Swarte Cross van Friesland: het Veenhoopfestival dat plaatsvindt in, juist, De Veenhoop. 17 juli gaat de 64e editie – het is het oudste meerdaagse popfestival van Nederland – van start. Het festival duurt tot en met maandag 20 juli, wanneer ook het SKS Skûtsjesilen plaatsvindt op het water bij De Veenhoop. Het Veenhoopfestival is sinds jaar en dag het begin van de noordelijke bouwvak. Ondanks dat er veel waarde wordt gehecht aan tradities is het festival toch ook steeds vernieuwend.

Laatste keer Normaal live

De editie van 2015 wordt in vele opzichten een bijzondere editie en niet in de laatste plaats omdat de band Normaal voor het laatst live te bewonderen zal zijn. Op verzoek van het Veenhoopfestival zullen zij nog één keer het festival bezoeken en wel op de vrijdag van het festival, 17 juli. Daarnaast treden op de vrijdag Alice Springs on Whiskey Tour, Gigant FM en de Pearl Jam coverband Black Leash op.

Zaterdagprogramma

Op zaterdag zijn er een aantal ware publiekstrekkers geprogrammeerd: Go Back To The Zoo, De Hûnekop, The Deadline en Audio Adam.

Zondag voor ieder wat wils

De zondag van het festival is een dag met voor ieder wat wils. Jelle B, Folkert Hans Tolsma, Henk Wijngaard, The Euros, DJ Maarten en Harry Slinger staan dan op het programma.

Skûtsjesilen en John Coffey

Op de maandag zal het traditionele skûtsjesilen op De Veenhoop plaatsvinden, de tweede dag van de SKS. Nadat jaren het festival en het skûtsjesilen nauwelijks met elkaar verweven waren opent de organisatie dit jaar opnieuw de deuren openen voor het skûtsjepubliek met ‘s middags een gezellige ‘nazit’ met enkele verrassende optredens. ‘s Avonds zal het festival een afsluiting krijgen met bands als The Dirty Daddies en John Coffey.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.veenhoopfestival.frl. Tickets voor het festival bestel je hier.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Tweede wedstrijddag SKS Skûtsjesilen bij De Veenhoop
Lees ook:Terherne aan de beurt voor vierde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen
Lees ook:Derde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Earnewâld
Lees ook:Eerste lustrum Skûtsjewike Grou wordt gevierd met uitgebreid programma
Lees ook:Toespraak PC-voorzitter wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>