Opening Zaailand wordt groots gevierd

Het heeft eventjes geduurd, maar dan heb je ook wat. Ein-de-lijk is dan nu het Nieuw Zaailand klaar en dat mag gevierd worden! Maar liefst vier dagen lang is het feest in de hoofdstad van Friesland. Leeuwarden staat op z’n kop. Het Wilhelminaplein is het middelpunt van alle festiviteiten. Kunst, cultuur en vooral veel muziek zijn de ingrediënten van de festiviteiten.

Het project Nieuw Zaailand betekent een nieuwe impuls voor de historische binnenstad van Leeuwarden. Na de opening in september zal iedereen het Wilhelminaplein kennen als een levendig plein met winkels, terrassen, moderne appartementen, met veel activiteiten en festiviteiten. De nieuwbouw van het Fries Museum maakt het plein tot centrum van kunst en cultuur. Het Fries Museum opent medio 2013 haar deuren.

Een paar evenementen uitgelicht:

De vrijdag-markt in Leeuwarden is een jarenlang begrip geweest op het Zaailand. Deze zal ook terugkeren op het Zaailand en daarom hebben 3 jonge fotografen de opdracht gekregen om de vrijdag-markt elk op hun eigen manier vast te leggen. Hun expositie is te zien in de entreehal van het Fries Museum. Openingstijden: 27/28 september van 11.00 – 17.00 uur en 29 september van 11.00 – 19.30 uur.

Donderdag:

Optredens van Lionel Rocks, Billy the Klit, Jaz von D en the Partysquad! Ook is de City Survival Challenge vindt plaats op donderdag door de binnenstad van Leeuwarden.

Vrijdag:

De MidnightWalk dwars door de binnenstad van Leeuwarden geeft deelnemers een nieuwe kijk op binnenstad Leeuwarden, en betekent tevens een bijdrage aan de Voedselbank Leeuwarden. Ook is er een uniek concert van Liet Internationaal met artiesten uit Kroatië, Ierland, Friesland, Spanje en Finland.

Zaterdag:

Het absolute hoogtepunt van het zaterdagprogramma is het optreden van The Kyteman Orchestra! Hiphop in orkestvorm, het is een fantastische band die het complete Wilhelminaplein los gaat krijgen! Zij treden op tussen 22.00 en 23.00 uur. Ook leuk op zaterdag is de Grootste Boekenmarkt op De Lange Pijp (11.00-17.00) en het LC-lezersontbijt om het nieuwe formaat van de krant te vieren.

Zondag:

Ook de zondag wordt gevierd! Voor de shopaholics goed nieuw, de jaarmarkt wordt deze dag gehouden en bovendien is het ook nog eens koopzondag. Verder zijn er nog optredens van Anneke Douma, Appie Bauer, Ricky, Frans Duijts en Wolter Kroes.

 

 

Lees ook:Vrijdagmarkt Leeuwarden weer terug op Zaailand
Lees ook:Nieuw Fries Museum trekt in eerste weekend 10.000 bezoekers
Lees ook:Koningin Máxima opent vrijdag deuren nieuw Fries Museum
Lees ook:Nachtelijke wandeltocht door bijzondere gebouwen
Lees ook:Fries Museum trekt in eerste weken 30.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>