3 september premiere Hebeca

Aankomende maandag 3 september is de premiere van de Hebeca-voorstellingen in de Broekpolder nabij Jistrum. Hebeca speelt zich af op het Russische plattelandsdorpje Hebeca, waar de mensen al eeuwenlang leven van het bewerken van het land. Zij verbouwen er al sinds de 18e eeuw het land met Russisch vlas. Hier komt verandering in wanneer Victor Vodka (gespeeld door Peter Tuinman), een oud-inwoner van Hebeca terugkeert naar het dorp.

Het dorp staat strak van de tradities, en waar iedereen ook tevreden mee is. Voldoening halen de dorpsbewoners uit hard werken. Zodra Victor Vodka terugkeert naar het dorp en in de oude raketfabriek een vodkastokerij vestigt waar het hele dorp in aan het werk kan veranderd de hele mentaliteit van de dorpsbewoners. Ze veranderen in egoïsten, die uit zijn op luxe, seks, drank en geld. De inwoners van Hebeca willen alles sneller en beter. Zoveel sneller en beter dat zelfs Victor de wensen niet meer waar kan maken. De vraag in dit toneelspel is of hij het tij weet te keren.

Het toneelspel is een maatschappelijk-kritisch stuk, geschreven door Sytze Schalk. De regisseur Dirk Bruinsma wil met het stuk mensen een spiegel voorhouden en men er bewust van maken dat de samenleving steeds materialistischer wordt en de mens steeds individualistischer. Meer dan honderd vrijwilligers werken mee aan het stuk. In het stuk spelen ook de acteurs/actrices Hilly Harms, Tet Rozendal, Popke van der Zee, Miranda Werkman, Dirk Geerdink, Feije Spoelstra en Jan Willem Hofma een belangrijke rol.

Voor het stuk zijn er nog kaarten verkrijgbaar op de website: Hebeca.nl

Lees ook:Voorstellingen De Emigrant in Canada groot succes
Lees ook:Tryater op zoek naar jonge acteurs
Lees ook:Kollum hoopt op honderden rubberboten tijdens rubberbootmissie
Lees ook:Gondelvaart op Wielen wil op lijst Nederlands Cultureel Erfgoed
Lees ook:Dokkumer die ‘Jodenzeep’ aanbood op Marktplaats wordt niet vervolgd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>