Cambuur na drie jaar terug naar Jupiler League

Tot groot verdriet van de Leeuwarder voetballers gaat SC Cambuur terug in de Jupiler League. Doordat de club vandaag met 6-2 verloor van PSV degradeerde de club van trainer Marcel Keizer uit de Eredivisie, waarin de club nog maar drie seizoenen actief was.

Roerig seizoen

Cambuur heeft een bewogen seizoen achter de rug waarin onder andere topscorer Bartholomew Ogbeche vertrok en trainer Henk de Jong opstapte. Hij stapte op vanwege de teleurstellende resultaten van de club. Zijn opvolger, Marcel Keizer, kreeg niet genoeg tijd om zijn elftal weer in vorm te krijgen.

Petitie tegen technisch directeur Cambuur

De fans van Cambuur zijn op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ over de degradatie van de club. Zij zijn een petitie gestart om de technisch directeur, Henry van der Vegt, uit z’n functie te laten zetten. ‘Na een seizoen falen met miskopen heeft Henry Degradatie het voor elkaar gekregen om de vierde club op rij waar hij in dienst is een reisje naar de Jupiler League te bezorgen. Excuses als een klein spelersbudget, spelers die onverwacht vertrokken en andere slappe smoezen gaan er bij ons niet in. Deze situatie is namelijk niets anders dan onder zijn voorgangers’, zo schrijft de initiatiefnemer van de petitie ‘Stop Henri NOW!’ ‘Niet alleen het transferbeleid van van der Vegt is om te janken, ook de omgang met clubiconen is dramatisch. Het vertrek van Sandor van der Heide en toenmalig hoofdtrainer Henk de Jong, kan volledig op ZIJN conto geschreven worden. Het wordt hoog tij dat deze man gestopt wordt en per direct uit zijn functie ontheven zal worden.’

De initiatiefnemer van de petitie ziet in Marcel Keizer een goede opvolger. De petitie is inmiddels meer dan 1100 keer getekend.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Henk de Jong tekent contract als hoofdtrainer bij Cambuur
Lees ook:SC Cambuur ziet hoofdtrainer Henk de Jong vertrekken
Lees ook:Nieuw Cambuur-stadion moet over vijf jaar klaar
Lees ook:Cambuur klimt met winst op Go Ahead Eagles omhoog in eredivisie
Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 op uitshirt Cambuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>