Omrop Fryslân maakt zich op voor Friese derby

Het is dé wedstrijd waar alle voetbalfans in Friesland al een tijdje op zitten te wachten: de Friese derby, SC Cambuur tegen SC Heerenveen, aankomende zondag 31 januari om 14.30. Het is de tweede keer dat de elftallen uit Leeuwarden en Heerenveen elkaar treffen dit seizoen. De vorige keer wonnen de Feansters met 2-0. Omrop Fryslân besteedt ruim aandacht aan de wedstrijd, ook in de dagen voor de derby.

Derby kafee

Op vrijdag 29 januari staat het televisieprogramma Bynt in het teken van de Friese derby. In het speciale ‘Derby kafee’ wordt met verschillende voetbalkenners vooruit gekeken op de wedstrijd. Sportjournalist Frits Barend komt langs, evenals SC Heerenveen-fan en bekende advocaat Hans Anker. Ook voetballer Lucas Bijker komt langs. Hij maakte dit seizoen de overstap van SC Cambuur naar SC Heerenveen. Verder aan tafel Foeke Booy, hij komt oorspronkelijk uit Leeuwarden en was onder andere trainer bij FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Bynt Sport met het Derby kafee wordt uitgezonden vanaf 17.20 uur en daarna ieder uur op Omrop Fryslân Televisie.

Live verslag op de radio

Op de dag van de derby, zondag 31 januari, doet Omrop Fryslân live verslag van de wedstrijd op de radio. Voor en na de wedstrijd worden er interviews gehouden. ‘s Avonds in Hjoed is er een samenvatting van de wedstrijd te zien.

Alles over de Friese derby:
Vrijdag 29 januari om 17.20 uur, het Derby kafee van Bynt Sport op Omrop Fryslân Televisie en online. Zondag 31 januari live verslag van de Friese derby vanaf 13.00 uur op radio, internet en de Omrop-app.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Toespraak PC-voorzitter wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân
Lees ook:Gaat de beker naar Harkema? Volg de wedstrijd live op radio en tv
Lees ook:Wedstrijd VC Sneek – Eurosped TVT Almelo live op Omrop Fryslân
Lees ook:Fietselfstedentocht Pinkstermaandag te volgen via Omrop Fryslân
Lees ook:Slachtemarathon live te volgen op Omrop Fryslân

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>